Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Παγκόσμιο Κύπελλο ε/κ, Καλαμάτα 7-20 Ιουνίου 2010

Στις 7 έως 20 Ιουνίου 2010 οργανώνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης AIDA με τίτλο 3rd Mediterranean Freediving World Cup στην Καλαμάτα.

Τον Αγώνα οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Freediving Club Greece και γίνεται υπό την αιγίδα της AIDA International και της AIDA Hellas.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 αθλητές από 19 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ οι συννολικές συμμετοχές περιλαμβανομένων και των συνοδών / προπονητών / ιατρικού προσωπικού κτλ ξεπερνούν τις 80.

Στον αγώνα αναμένονται σημαντικές επιδόσεις καθώς η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Natalia Molchanova έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να προσπαθήσει βουτιές για παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες No-Limits και Εναλλασσόμενα βάρη κατά την διάρκεια του αγώνα.
Οι βουτιές αυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 122μ στα εναλλασσόμενα βάρη και τα 160μ στα No-Limits για να καταρρίψουν τα υπάρχοντα ρεκόρ της Tanya Streeter που είχαν γίνει το 2003 & 2004 και είναι τα παλιότερα παγκόσμια ρεκόρ σε ισχή σήμερα.

Ο αγώνας εκτός από τον καθαρά αθλητικό κομμάτι πρόκειται να περιλαμβάνει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων ανοικτές στο κοινό για να μπορέσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας να γνωρίσουν το υποβρύχιο περιβάλλον και την ελεύθερη κατάδυση.

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων θα οργανωθούν:
Έκθεση Υ/Β φωτογραφίας σε κεντρικό δημοτικό χώρο της Καλαμάτας (Πιθανότατα στο Πνευματικό Κέντρο - περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα) με φωτογραφίες του βραβευμένου Υ/Β φωτογράφου Fred Buyle. Η έκθεση θα ανοίξει στις 8 Ιουνίου και θα η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό.
Ομιλίες με θέματα την Ε/Κ από αθλητές και ερευνητές - θα γίνουν σε χώρους στην Καλαμάτα ή/και στο ξενοδοχείο Messinian Bay που θα φιλοξενίσει τον αγώνα.
Έκθεση εταιριών κατασκευής και εμπορίας εξοπλισμού ελεύθερης κατάδυσης και ψαροτούφεκου στον χώρο του ξενοδοχείου Messinian Bay. Η έκθεση με την επωνυμία Mediterranean U/W Expo θα οργανωθεί μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου και θα συνδυαστεί με τις τελευταίες 3 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή από το πρωί ώς το απόγευμα (10:00 - 19:00) και η είσοδος θα είναι δωρεάν για το κοινό. Στην έκθεση θα παρευρίσκονται περισσότερες από 15 εταιρίες καταδυτικού εξοπλισμού και ψαροτούφεκου μεταξύ των οποίων Kartelias, Roberto Calich, M-Technic, Mantaray, Must Dive, Benthos, Kingfisher, Seaworks κτλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: