Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Ποτέ χωρίς ζευγάρι


Αγαπητέ υποβρύχιε κυνηγέ, ελεύθερε δύτη, φίλε/η.

Όπως δυστυχώς γνωρίζεις έχουμε και φέτος περιστατικά θανατηφόρων ατυχημάτων σε υποβρύχιους κυνηγούς λόγω υποξίας.
Όντας οι ίδιοι ελεύθεροι δύτες, υποβρύχιοι κυνηγοί αλλά και εκπαιδευτές καταδύσεων είμαστε, όπως σίγουρα και εσείς, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για αυτά τα τραγικά περιστατικά.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων δεν υπήρχε ζευγάρι ή ακόμα και αν υπήρχε αυτό βρισκόταν μακριά τη στιγμή της εκδήλωσης του συμβάντος.
Παρ’ολα αυτά, μεγάλο ποσοστό υποβρύχιων κυνηγών συνεχίζουν να ψαρεύουν μόνοι τους ή απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, μένοντας εντελώς αβοήθητοι στην περίπτωση επικίνδυνου περιστατικού όπως η υποξία.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η πρακτική υποβρύχιου ψαρέματος από ζεύγη ψαροκυνηγών, αν και δεν εξαλείφει τα αίτια, μπορεί να μειώσει σε σοβαρότατο βαθμό τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων και σε αυτή την πρακτική συμφωνούν όλοι (οργανισμοί, σχολές, εκπαιδευτές, έμπειροι υποβρύχιοι κυνηγοί και ελεύθεροι δύτες).

Γι’ αυτόν τον λόγο εκτός από την διοργάνωση σεμιναρίων που προάγουν την ασφάλεια αποφασίσαμε την διεξαγωγή καμπάνιας, με σκοπό την προώθηση της πρακτικής του συντροφικού υποβρύχιου ψαρέματος και ελεύθερης κατάδυσης με κεντρικό μήνυμα "ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ".

Σαν πρώτο τρόπο δράσης σχεδιάσαμε T-SHIRT με το μήνυμα ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ το οποίο διατίθεται μέσω του δικτύου των συνεργατών μας, καταστημάτων ειδών Υ/Β αλιείας, εκπαιδευτών, φορέων, συλλόγων υ/β ψαρέματος και ελεύθερης κατάδυσης.

Το T-SHIRT θα διατίθεται από τις 20 Σεπτεμβρίου στην τιμή κόστους του -6,83 ευρώ, χωρίς οικονομικό όφελος-κέρδος για την Αpnea ή το κατάστημα που το διαθέτει προς πώληση.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την καμπάνια.
Προωθήστε το μήνυμα ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ.

Φορέστε το T-SHIRT και φωτογραφηθείτε με τους φίλους σας, με ή χωρίς την ψαριά σας.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες σας με αυτό το T-SHIRT ώστε να σας δουν χιλιάδες δύτες, στα περιοδικά με αντικείμενο την θάλασσα, το υποβρύχιο ψάρεμα, το ψάρεμα επιφάνειας, την ελεύθερη κατάδυση, τα σκάφη, στο internet, παντού όπου μπορειτε να περάσετε το μήνυμα (Μια εικόνα, χίλιες λέξεις).

Δωρίστε το T-SHIRT στους φίλους και ζευγάρια σας.

Προωθήστε την ιδέα της συντροφικής πρακτικής στην ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο ψάρεμα στις παρέες σας, στους φίλους σας ελεύθερους δύτες.

Μεροληπτούμε υπέρ της ασφάλειας
Μοιραζόμαστε την διασκέδαση - Καταδυόμαστε με ζευγάρι.

ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΘΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ.


Φιλικά
Ν. Κουκούλας, Α. Μπέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: