Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

40ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2010


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α) από το 1956, διεξήχθη και φέτος στις 23 και 24 Οκτωβρίου στη χερσόνησο των Μεθάνων και ήταν όπως αναμενόταν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός του αγωνιστικού ψαροτούφεκου....
  Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Γλαύκος, ο οποίος για ακόμα μία φορά παρουσίασε έναν άψογο οργανωτικά αγώνα, όπως άλλωστε θα πρέπει να είναι ένα Πανελλήνιο και όπως ταιριάζει σε ένα σύλλογο με εμπειρία και μεγάλη ιστορία στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο.
  Συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν δεκατέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια, η Κατερίνα Τοπούζογλου, η οποία μάλιστα κατέλαβε την τέταρτη θέση και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την σημαντική επιτυχία της.
  Το τεσσαρακοστό Πανελλήνιο είχε τρεις σημαντικές και ιστορικές πρωτιές, τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε:
Πρώτον ο Γλαύκος μετά από είκοσι έξι χρόνια ήταν το πρώτο Πρωτάθλημα που ανέλαβε και διοργάνωσε, αφού μόλις φέτος εντάχθηκε σαν σύλλογος στην Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.
Δεύτερον ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε χωρίς τη χρήση φακού.
Και τρίτον αγωνίστηκε για πρώτη φορά γυναίκα αθλήτρια, κάτι που ευχόμαστε να είναι η αρχή για περισσότερες  γυναικείες συμμετοχές στο μέλλον σε ξεχωριστό αγώνα γυναικών.
Τα ψάρια που αλιεύθηκαν με αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της έλλειψης φακού και τις δύο αγωνιστικές μέρες από τους δεκαπέντε αθλητές ήταν: ένα μεγάλο μαγιάτικο (21.660 κιλά), δύο σφυρίδες, δεκατρείς στήρες και τα υπόλοιπα ήταν μπάφες, σάλπες, κεφαλόπουλα, ρίκια, σαργοί, λίγες τσιπούρες και ελάχιστα λαυράκια.
Ο καιρός την πρώτη μέρα είχε ένταση πέντε μποφόρ χωρίς όμως να δυσκολέψει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων, αντιθέτως μάλιστα βοήθησε στη σύλληψη άσπρων ψαριών στα ρηχά, ενώ η μπουνάτσα και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία της δεύτερης μέρας βοήθησε όλους να βουτήξουν βαθύτερα στη δυσκολότερη τράπεζα γύρω από την Κρασοπαναγιά.
Ευχάριστη νότα ήταν η μεγάλη παρουσία θεατών στο λιμάνι κατά την επιστροφή των σκαφών και τις δύο μέρες και οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί κατά την παράδοση των αλιευμάτων στην προβλήτα στην επιτροπή του αγώνα.
Τις πρώτες θέσεις της ατομικής κατάταξης κατέλαβαν οι αθλητές:
1ος. ΓΙΑΝΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Ο.Ε.Α.Ν.Α. ΒΟΛΟΥ)
2ος. ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΥΠΟΒ. ΕΝΑΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ)
3ος. ΔΕΓΑΪΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ)
Οι νικητές σύλλογοι της ομαδικής βαθμολογίας ήταν:
1ος. Ο.Ε.Α.Ν.Α. ΒΟΛΟΥ
2ος. ΥΠΟΒ. ΕΝΑΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
3ος. Ν.Ο. ΛΗΜΝΟΥ
Κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού: ΓΙΑΝΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ 21.660)

Κύπελλο περισσότερων ψαριών: ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (16 ΕΓΚΥΡΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ)

Ο σύλλογος Γλαύκος ευχαριστεί:
-Τους δεκατέσσερις αθλητές και τη μία αθλήτρια που τίμησαν με την παρουσία τους το θεσμό και το σύλλογο και αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
-Τους δύτες ασφαλείας – κριτές του αγώνα που συμμετείχαν εθελοντικά και είχαν επιφορτιστεί με τη σημαντική ευθύνη να προσέχουν και να ελέγχουν τους αθλητές.
-Τον αλυτάρχη του αγώνα και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας κ. Σταύρο Μπακανδρέα.

-Τις εταιρίες χορηγούς που χωρίς τη συνδρομή και τη στήριξή τους καμία διοργάνωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και οι οποίες είναι: Νίκος Καρτελιάς  CAAN, KINGFISHER, FOST, NJORD, AEGEAN, XXONE.
-Την εταιρία  Megathlon για την ευγενική χορηγία των τροφίμων που δόθηκαν στους συμμετέχοντες.
-Τον κ. Αντώνη Χαλκέα που παρείχε τον καταδυτικό εξοπλισμό για τους αυτοδύτες ασφαλείας.
-Τον ιατρό κ. Ανδρέα Τζινιέρη ο οποίος βρισκόταν και τις δύο μέρες πάνω στα σκάφη της επιτροπής έτοιμος να βοηθήσει, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε.
-Το δήμαρχο Μεθάνων κ. Χρήστο Πάλλη και τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παντελή για την άψογη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά τους τόσο στη διοργάνωση όσο στη διεξαγωγή του αγώνα.
-Το Λιμενάρχη κ. Βαγγέλη Καḯκα και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεθάνων που επιτηρούσαν τη θαλάσσια περιοχή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.
-Το εστιατόριο «ΖΟΡΜΠΑΣ» που προσέφερε τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στις συγκεντρώσεις των αθλητών και στο ζύγισμα των αλιευμάτων.
-Το ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ» για την φιλοξενία των μελών της επιτροπής.
-Τη  δύτρια ασφαλείας και κριτή του αγώνα Φοίβη Σκοτίδα, η οποία επιμελήθηκε γραφιστικά τα σχέδια στις αφίσες, στα αναμνηστικά διπλώματα και στα t-shirts.
-Τα περιοδικά Βυθός, deep, Thalassa, Ψαροτούφεκο, Έθνος Ψάρεμα και Φουσκωτό, e-blue magazine που κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός.  
Και τέλος όλους τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής που πρόθυμα βοηθούσαν με κάθε τρόπο τους αθλητές και τους διοργανωτές και συμμετείχαν και αυτοί με ενθουσιασμό και χαρά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ψαροτούφεκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: