Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Τετραήμερο σεμινάριο του συλλόγου Γλαύκος


Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή φίλων του ψαροτούφεκου ο Γλαύκος διοργάνωσε σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων ημερών (11-14-16-18 /10/2010), με θέμα τη διδασκαλία στη θεωρία και στη πράξη της σωστής τεχνικής σε όλες τις φάσεις της ελεύθερης κατάδυσης.......


Το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε διοργανωθεί με επιτυχία δύο φορές φέτος με διαφορετικούς εισηγητές - εκπαιδευτές, με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν πολύτιμες και ουσιώδεις γνώσεις και να ζητούν να επαναληφθεί τόσο οι ίδιοι, όσο και αυτοί που δεν μπόρεσαν να τα παρακολουθήσουν.Εισηγητής αυτή τη φορά ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και πιο καταξιωμένους  έμπειρους εκπαιδευτές ε/κ, ο Σταύρος Μπακανδρέας.


Την πρώτη μέρα στο πρώτο θεωρητικό μάθημα αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα θέματα γύρω από την φυσιολογία της ελεύθερης κατάδυσης.

Την δεύτερη μέρα αναπτύχθηκαν θέματα όπως μέθοδοι εξίσωσης, χαλάρωση σωστές αναπνοές πριν και μετά την κατάδυση, τρόποι κίνησης σε όλες τις φάσεις της κατάδυσης, σωστή πεδιλιά κτλ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, 43 άτομα, δημιουργήθηκαν δύο ισάριθμα γκρουπ τα οποία έκαναν το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου το Σάββατο 16/10 και την Κυριακή 17/10 αντίστοιχα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Ο κύριος Μπακανδρέας με την βοήθεια και άλλων δύο εκπαιδευτών χώρισε τους συμμετέχοντες σε 3 διαφορετικές ομάδες ανάλογα με την εμπειρία και τις δυνατότητες του καθενός.

Η εξάσκηση κράτησε 3 ώρες με τους εκπαιδευτές να επισημαίνουν τις ατέλειες και τα λάθη του καθενός στην τεχνική και να τους βοηθούν να τα βελτιώσουν.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 18/10 με ένα επιπλέον θεωρητικό μάθημα που αφορούσε θέματα που δεν υπήρξε χρόνος να αναπτυχθούν στα προηγούμενα μαθήματα και ταυτόχρονα να απαντηθούν τυχόν απορίες που υπήρχαν.

Σημαντικό είναι ότι αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν όλοι οι παράμετροι που μπορεί να οδηγούν στη υποξία και στα καταδυτικά ατυχήματα γενικότερα αλλά και στο σημαντικό κεφάλαιο της σωστής διατροφής.

Το Δ.Σ του συλλόγου Γλαύκος ευχαριστεί θερμά τον εκπαιδευτή κ. Σταύρο Μπακανδρέα για το όμορφο σεμινάριο και τις πολύτιμες γνώσεις που προσέφερε σε όλους καθώς και όσους συμμετείχαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: