Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ροφός με μπάμιες στο φούρνο


Το Σαββατοκύριακο έφτασε και πολλοί φίλοι ψαροτουφεκάδες θα ξεχυθούν για το αγαπημένο τους σπορ. Τα μαύρα και ειδικά ο βασιλιάς ροφός είναι η πρώτη επιλογή. Έχετε μήπως σκεφτεί πως θα τον φτιάξετε αν όχι ο Divemag είναι εδώ για να σας προτείνει συνταγή μοναδική για να την απολαύσετε με τους φίλους σας αλλά και γιατί όχι με το έτερον σας ήμισυ. Λοιπόν ξεκινάμε…..

Υλικά

    * 2-2½ κιλά ροφός
    * 1½ κιλό μπάμιες
    * 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
    * 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    * 2 σκελίδες σκόρδο
    * 500 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
    * 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
    * αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. Το αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα.
2. Διαλέγουμε μπάμιες τρυφερές, αφαιρούμε το κοτσανάκι (καπελάκι) τους και καθαρίζουμε περιμετρικά του. Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίσουμε. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και  περιχύνουμε με 1 ποτήρι ξίδι. Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι για μία ώρα. Αφού βγάλουν τα σάλια τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.
3. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τότε το σκόρδο και τις μπάμιες και σοτάρουμε για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄. Τέλος προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μαϊντανό.
4. Σε ταψί τοποθετούμε το ψάρι ολόκληρο και ρίχνουμε από πάνω τις μπάμιες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200οC στις αντιστάσεις. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄στους 180οC. Το ψάρι είναι ψημένο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: