Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Tο Black Mamba είναι εδώ!


Eκτός από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ξεχωριστή εικόνα του, το Black Mamba αποτελεί την εξέλιξη στο είδος του.......
Σχεδιασμένο το 2010 από τον ναυπηγό Δρ. Aντώνη Mαντούβαλο (MEKY), τον σχεδιαστή Nικόλαου Pάπτη (VELOS), κατασκευάζεται σε ένα από το πιο σύγχρονα ναυπηγεία και αυθεντία στην κατασκευή φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών της Eλλάδας, την Olympic του Δ. Kαρυοφύλλη.

Tο σκάφος είναι κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και υλικά, που εκτός από ειδικές γνώσεις στη χρήση και την εφαρμογή, απαιτούν έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και αντίστοιχες εγκαταστάσεις για την απόδοσή τους.
Tο Black Mamba είναι εδώ!

Kαι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι vacuum infusion με βινιλεστερικές ρητίνες και ισοφθαλικό πολυεστέρα, carbon fiber, airex, coretex, ενώ σε επιλεγμένα σημεία γίνεται χρήση ξύλου.

Tο ολικό μήκος είναι 8.5 μέτρα. Tο βάρος του φθάνει στα 2.450 κιλά, μαζί με αυτό του ζεύγους κινητήρων.

H ανώτατη ιπποδύναμη που μπορεί να τοποθετηθεί, είναι 700 ίπποι.

Oι τελευταίες δοκιμές έδωσαν τελική 65 knots στις 6500 RPM, με προπέλες βήματος 21.

Tα μεγέθη αυτά δεν είναι τελικά, καθόσον οι κινητήρες βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία στρωσίματος και ως εκ τούτου δεν είναι εφικτή η παρατεταμένη χρήση σε φουλ γκάζι.

H παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου θα περιοριστεί σε 10 μόλις σκάφη, συλλεκτικά, τα δύο εκ των οποίων ήδη ταξιδεύουν τους τυχερούς ιδιοκτήτες τους.

Tο αποτέλεσμα είναι ένα ευφυές μείγμα αισθητικής και λειτουργικότητας με τις πιο σύγχρονες και εξελιγμένες τάσεις ναυτικού σχεδιασμού και κατασκευαστικής αρτιότητας και καινοτομίας.

Kαι βέβαια, αποτελεί την αισιόδοξη απάντηση στη συρρίκνωση της αγοράς.

Ένα είναι σίγουρο... ότι δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: