Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Zodiac Medline 550


Σε πείσμα των ομολογουμένως πολλών υποστηρικτών του "Big is Beautiful" και του μεγέθους που μετράει, υπάρχει και ο αντίλογος ο οποίος βασίζεται στα νέα οικονομικά μεγέθη τα οποία είναι και αυτά που έχουν τον τελευταίο λόγο......


Ναι μεν εξαιρετικά τα μεγάλα σκάφη με τους θηριώδεις κινητήρες των 250, 300 ή ακόμα και 350 ίππων, από την άλλη μεριά όμως ένα σημαντικό ποσοστό της αγοράς φαίνεται ότι θα μετακινηθεί από τη μεγάλη κατηγορία και θα προσανατολισθεί -τουλάχιστον στην Ελλάδα- γύρω από τους ταπεινούς 150 ίππους.

Εκεί λοιπόν θα καλούνται πλέον να δώσουν περισσότερο βάρος οι διάφοροι κατασκευαστές, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν όχι μόνο το θέμα της τιμής αλλά και αυτό της... υπόληψης, όταν αναφερόμαστε σε προτάσεις της μικρής κατηγορίας.

Ως γνωστό, ο αυξημένος όγκος και το βάρος ενός σκάφους δρουν ανασταλτικά στην κατανάλωση και στις επιδόσεις του.

Ευτυχώς, στην περίπτωση της Zodiac δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς το νέο Medline 550 των 480 κιλών με την προτεινόμενη ισχύ στους 75 ίππους και τη μέγιστη στους 115 ίππους, στέκεται αξιοπρεπώς στο ύψος των περιστάσεων.

Χωρίς να αποστασιοποιείται από τον οικογενειακό χαρακτήρα του, το μικρό Zodiac δείχνει και είναι μεγαλύτερο εξαιτίας κυρίως της ευρηματικής αξιοποίησής των διαστάσεων με το αποτέλεσμα να δικαιώνει του ανθρώπους της γαλλικής φίρμας, καθώς το Μedline 550 παραμένει φρέσκο, ελκυστικό και άμεσα αναγνωρίσιμο.

Απευθυνόμενο, τόσο στον αρχάριο χρήστη ο οποίος επιθυμεί ένα ευέλικτο και πρακτικό σκάφος, όσο και στον οικογενειάρχη που θέλει να πραγματοποιήσει μικρά παράκτια ταξίδια ή ακόμη και θαλάσσια χόμπι, το νέο 550 υπόσχεται να ικανοποιήσει εύκολα τις προαναφερόμενες προσδοκίες.

Με τη σειρά της η κατανάλωση, δεδομένου του λογικού βάρους του σκάφους και της επίσης λογικής ιπποδύναμης παραμένει προσγειωμένη, προσφέροντας ένα οικονομικό από άποψης χρήσης πακέτο.

Αλλάζοντας τώρα θέμα και εστιάζοντας στην αισθητική, το νέο 550, ως γνήσιο γαλλικό τέκνο, διακρίνεται από τον εκλεπτυσμένο του σχεδιασμό. Αυτό άλλωστε προκύπτει εξαιτίας του καλαίσθητου χρωματικού συνδυασμού τόσο των αεροθαλάμων, σε αποχρώσεις του πράσινου και του λευκού του πάγου, όσο και των γκρι περιφερειακών ελαστικών τα οποία ενισχύουν οπτικά αλλά και ουσιαστικά το σύνολο. Χαρακτηριστικότερο στοιχείο ωστόσο αποτελεί ο ψηλός μεταλλικός πρυμναίος ιστός στον οποίο ενσωματώνονται και πρακτικές χειρολαβές.

Το σύνολο έρχεται να συμπληρώσει ένα ευρύχωρο για τις διαστάσεις του κατάστρωμα, συνδυασμένο με καλό επίπεδο εξοπλισμού και χρηστικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Εστιάζοντας στο ντεκ, διαπιστώνεται η ύπαρξη ενός καλά εξοπλισμένου πιλοτήριου που εδράζεται στη δεξιά πλευρά ενώ εξοπλίζεται από μια κονσόλα που φιλοξενεί επιμελώς, όχι μόνο τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης, αλλά και επιπλέον χρηστικό εξοπλισμό όπως χώρους αποθήκευσης για μικροαντικείμενα και ποτηροθήκες.

Σχετικά με το πρυμναίο κάθισμα, η διαιρούμενη πλάτη του προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τόσο ως καναπέ κατά το ταξίδεμα όσο και ως στρώματος ηλιοθεραπείας κατά τη στάση. Στην αντίπερα όχθη, στην πλώρη, συναντάμε ένα πρακτικό χώρο ο οποίος εξοπλίζεται με πολλά ταμπούκια ενώ στο μέσο του δύναται να φιλοξενήσει ένα πτυσσόμενο τραπέζι, δημιουργώντας μια πρακτική υπαίθρια τραπεζαρία.

Αφήσαμε για τελευταία τη δυνατότητα της αφαίρεσης των αεροθαλάμων για ενδεχόμενη συντήρηση, επισκευή ή αποθήκευση, στοιχείο όχι μόνο πολύ πρακτικό αλλά και... δυσεύρετο.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι η νέα πρόταση της Zodiac έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στη μικρή κατηγορία με την ψαλίδα να δείχνει να ξανανοίγει προς όφελος της γαλλικής εταιρείας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 5,30 μέτρα
Εσωτερικό μήκος: 3,68 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,24 μέτρα
Εσωτερικό πλάτος: 1.20 μέτρα
Βάρος: 480 κιλά
Υλικό αεροθαλάμων: Hypalon™-Neoprene™ 1670 decitex
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 120 λίτρα
Ελάχιστη ισχύς: 40 ίπποι
Μέγιστη ισχύς: 115 ίπποι
Προτεινόμενη ισχύς: 75 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 43,5 ν. μίλια

Πληροφορίες: Π. Πετρόπουλος, Ιερά όδός 96-104 Αθήνα, τηλ. 210 3499200, email.: contact@petropoulos.com, 
URL.: http://www.petropoulos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: