Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

ΤΖΑΚΕΤ AQUAPRO 5 από την Cressi sub


Η νέα έκδοση του πολύ δημοφιλούς Aquapro 5, που είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τζάκετ της Cressi. Το δημοφιλές αυτό μοντέλο βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο των ετών και βγαίνει πλέον σε μία έκδοση που είναι τόσο καλά εξοπλισμένη και με τόσα πολλά
εξαρτήματα, ώστε έχει λίγα πράγματα να ζηλέψει από τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, ενώ παράλληλα διατηρεί μία πολύ προσιτή τιμή.

Η νέα έκδοση που σημαδεύεται με το γράμμα R, προχωρά πολύ πιο πέρα από μία αισθητική αναμόρφωση και ανανεώνει βασικά μέρη του πραγματικού τζάκετ, όπως το σχήμα του σάκου και των ρυθμιζόμενων ιμάντων, η υιοθέτηση μιας καινούργιας πλάτης και το σχήμα που έχουν οι μεγάλες τσέπες και οι τσέπες βαρών. Οι δύο ιμάντες των ώμων έχουν στραφεί σε ειδική ανατομική κλίση και απέχουν 20 χιλιοστά περισσότερο μεταξύ τους και το προφίλ του τζάκετ δίνει πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και άνεση κάτω από τα χέρια.

Οι τσέπες για αντικείμενα που έκλειναν με Velcro τώρα έχουν μεγαλώσει, κλείνουν με φερμουάρ και φουσκώνουν προς τα έξω. Οι τσέπες για τα βάρη στα πλάγια έχουν τώρα μεγαλύτερη χωρητικότητα και συγκρατούν άνετα μέχρι και τρία κιλά η κάθε μία. Ο τρόπος που ανοίγουν, αναδιπλούμενες προς τα κάτω, κάνει εύκολο το πέταγμα των βαρών μέσα στο νερό. Το άνοιγμα και το κλείσιμό τους είναι εύκολο, χάρη στις νέες, μεγάλες πόρπες τους από Fastex. Η πλάτη είναι εντελώς καινούργια. Το υλικό της πλάτης είναι εντελώς νέο, ανατομικό, ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό.

Το πίσω μέρος διαθέτει ένα υλικό από ελαστομέρ που δε γλιστράει για τέλεια συγκράτηση της φιάλης, κάτι στο οποίο βοηθάει και ένας δεύτερος ρυθμιζόμενος ιμάντας που τοποθετείται γύρω από το λαιμό της φιάλης ή στο κλείστρο. Ολόκληρη η πλάτη είναι επενδυμένη με ένα παχύ μαξιλάρι και στο πάνω μέρος βρίσκεται μία γερή λαβή μεταφοράς. Άλλα χαρακτηριστικά Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ένα ελαφρύ, αλλά γερό υλικό από νάιλον 420 denier σε συνδυασμό με ένα ειδικό διχτυωτό ύφασμα που στραγγίζει μόνο του και με ένθετα που είναι κατασκευασμένα από λάστιχο με γερό κράτημα.

O φαρδύς ιμάντας της μέσης αποτελείται από δύο χωριστούς ιμάντες, ένα κάθε πλευράς, είναι σαν λεπτό μαξιλάρι και είναι ανεξάρτητος από τον σάκο και ώστε να μην σφίγγει με το γέμισμα με αέρα και να αγκαλιάζει τέλεια το σώμα. Παράλληλα ο ιμάντας έχει ελαστικούς συνδέσμους και προεκτείνεται μόνος του στο γέμισμα του τζάκετ (Freematic System) και ταυτόχρονα σφίγγει ελαστικά πάνω στο σώμα όταν συμπιέζεται η στολή με το βάθος, ώστε να παραμένει εφαρμοστό το τζάκετ.

Ένας εξωτερικός δεύτερος ιμάντας μέσης ρυθμίζεται εύκολα στο μήκος του στην κατάδυση, με μεγάλους πλαστικούς κρίκους αριστερά και δεξιά της πόρπης. Υπάρχουν τρεις βαλβίδες εκτόνωσης της πίεσης του αέρα, μία βαλβίδα αριστερά στο πάνω άκρο του σωλήνα πλήρωσης, μία στο δεξιό ώμο που τραβιέται με μπίλια και το σχοινάκι της περνάει μέσα από ένα σωλήνα και μία τρίτη που βρίσκεται στο κάτω μέρος πίσω δεξιά, η οποία ελέγχεται με ένα κουμπί που κρέμεται μπροστά στο τζάκετ, καθώς το σχοινάκι της περνάει προς τα πίσω μέσα από ένα ειδικό σωληνάκι. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να βρει εύκολα και γρήγορα τη μπίλια τραβήγματος, μπροστά στο δεξί του χέρι.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δύο εξωτερικές τσέπες βαρών, που μπορούν να χειριστούν και μέσα στο νερό · Δύο μεγάλες τσέπες με φερμουάρ για αντικείμενα · Τρεις βαλβίδες εκτόνωσης του αέρα · Πίσω βαλβίδα με έλεγχο από μπροστά · Δύο ανοξείδωτοι κρίκοι D-rings των 50 mm στους ώμους · Δύο κρίκοι D-rings από high tech πολυμερή των 50 mm στο κάτω μέρος · Δύο κρίκοι D-rings από high tech πολυμερή των 30 mm πάνω από τις τσέπες · Εξαιρετικά μικρό βάρος και ελάχιστο όγκο στη μεταφορά · Υλικά: νάιλον 420 denier και αυτοστραγγιζόμενο διχτυωτό ύφασμα ·
Μεγέθη:¨ΧΧΣ, ΧΣ, Σ, Μ, Λ, ΧΛ ·
Μέγεθος βαριδιών: 2,8 κιλά (M) · Άνωση σε κιλά: 13.5 (XXS), 16.9 (XS), 20.2 (S), 23.6 (M), 33.7 (L), 36.0 (XL) Βάρος του τζάκετ σε κιλά: 2.500 (XXS), 2.550 (XS), 2.650 (S), 2.850 (M), 2.900 (L), 3.000 (XL)

Δεν υπάρχουν σχόλια: