Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Σχολή υποβρύχιας φωτογραφίας - Atlantis Diving Photography School


Η μαγεία της αυτόνομης κατάδυσης ολοκληρώνετε πάντα με μία εικόνα. Μία καλή λήψη κρύβει μυστικά …. Αυτά τα μυστικά εδώ και λίγο καιρό θα σας τα μάθει το Atlantis Diving Photography School και ο Γιάννης Δετοράκης. Λοιπόν ετοιμάστε τον καταδυτικό σας εξοπλισμό και πάμε…
Μία φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις πόσο μάλλον όταν είναι υποβρύχια !!!!!!

Underwater Photographer Specialty PADI
Στην ειδικότητα Underwater Photography της PADI, μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Open Water Divers και άνω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο (2) καταδύσεις στη θάλασσσα και δύο (2) θεωρητικά σεμινάρια. Το 1ο θεωρητικό σεμινάριο
Το 2ο θεωρητικό σεμινάριο περιλαμβάνει προχωρημένες τεχνικές υποβρύχιας φωτογράφησης και ειδικές τεχνικές κατάδυσης για υποβρύχια φωτογραφία, ειδικά φιλμ για τις SLR μηχανές, ειδικούς φακούς και ειδικά προγράμματα επεξεργασίας των φωτογραφιών στον υπολογιστή. περιλαμβάνει: βασικές τεχνικές υποβρύχιας φωτογραφίας, απαραίτητος εξοπλισμός, προετοιμασία του εξοπλισμού πριν την κατάδυση, τεχνικές φωτογράφησης macro με φιλικό τρόπο για το υποβρύχιο περιβάλλον. Στα θέματα εξοπλισμού αναλύονται όλα τα συστήματα φωτογραφικών μηχανών, δηλαδή οι αμφίβιες μηχανές όπως η Nikonos, οι μηχανές σε θήκη (συστήματα housing), οι μηχανές με φιλμ και οι ψηφιακές σε θήκη και τα ειδικά υποβρύχια φλας.

Ο Γιάννης Δετοράκης προσφέρει ειδικό φροντιστήριο σε όσους έχουν δική τους μηχανή Nikonos V ή housing με SLR ή ψηφιακή, για τη χρήση της συγκεκριμένης μηχανής και τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου που μπορούν να αξιοποιηθούν στην υποβρύχια φωτογραφία. Επίσης, γίνεται υποβρύχια φωτογράφηση των συμμετεχόντων με το περίφημο σύστημα Nikonos RS του Atlantis Diving, και στις δύο καταδύσεις. Γίνεται επίσης ξενάγηση των υποψηφίων στο μουσείο υποβρύχιων μηχανών Nikonos του Atlantis Diving και επίδειξη των μηχανών Nikonos έτσι όπως εξελίχθηκαν τα τελευταία 60 χρόνια και προβολή φωτογραφιών από τη συλλογή αυτόνομης κατάδυσης και macro του Γιάννη Δετοράκη. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν δίπλωμα και καρτελάκι PADI.

Digital Underwater Photographer Specialty PADI
Στην ειδικότητα Digital Underwater Photographer της PADI, μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Open Water Divers και άνω. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο επίπεδα (level1 και level2), που το καθένα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό σεμινάριο και μία κατάδυση και που πρέπει να συμπληρωθούν και τα δύο για να λάβει κανείς την ειδικότητα.
Στο πρώτο επίπεδο, τόσο στο σεμινάριο όσο και στην κατάδυση οι υποψήφιοι διδάσκονται τον κατάλληλο εξοπλισμό για εξαιρετικές υποβρύχιες φωτογραφίες, την προετοιμασία του εξοπλισμού πριν την κατάδυση, τις βασικές τεχνικές για να πετυχαίνουν καλά υποβρύχια στιγμιότυπα από την αρχή και τρόπους φωτογράφησης, φιλικούς για το περιβάλλον.
Στο δεύτερο επίπεδο, τόσο στο σεμινάριο όσο και στην κατάδυση οι υποψήφιοι διδάσκονται πιο προχωρημένες τεχνικές ψηφιακής υποβρύχιας φωτογράφησης, χρήση ειδικών φακών κι ξεχωριστών φλας και προγράμματα επεξεργασίας των ψηφιακών φωτογραφιών στον υπολογιστή (τύποι αρχείων φωτογραφιών π.χ. .jpg, .gif, ρυθμίσεις ανάλυσης, ρυθμίσεις φωτεινότητας, χρωματικές βελτιώσεις, σύνθεση των φωτογραφιών τους και επεξεργασία και αποθήκευση με τα ειδικά προγράμματα).
Στη διάρκεια της δεύτερης κατάδυσης γίνεται υποβρύχια φωτογράφηση δυτών σε τοπίο και macro φωτογραφίες από υποβρύχια υδρόβια.
Ο Γιάννης Δετοράκης προσφέρει ειδικό φροντιστήριο σε όσους έχουν δική τους μηχανή Nikonos V ή housing με SLR ή ψηφιακή, για τη χρήση της συγκεκριμένης μηχανής και τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου που μπορούν να αξιοποιηθούν στην υποβρύχια φωτογραφία. Επίσης, γίνεται υποβρύχια φωτογράφηση των συμμετεχόντων με το περίφημο σύστημα Nikonos RS του Atlantis Diving, και στις δύο καταδύσεις. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν δίπλωμα και καρτελάκι PADI.
Τα δύο προγράμματα έχουν το ίδιο περιεχόμενο σε ότι αφορά τις τεχνικές υποβρύχιας φωτογραφίας και τις τεχνικές κατάδυσης για φωτογράφηση. Εμείς συστήνουμε σε κάποιον που θέλει να χρησιμοποιεί μόνο φηφιακή υποβρύχια φωτογραφική μηχανή σε θήκη να παρακολουθήσει το πρόγραμμα Digital Underwater Photography. Αντίθετα, κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει για όλα τα συστήματα, χωρίς να έχει ακόμη αποφασίσει ποιο σύστημα θα χρησιμοποιήσει, μπορεί να εκπαιδευτεί στην ειδικότητα Underwater Photography ώστε να μάθει για όλα τα συστήματα, και τις αμφίβιες και τις SLR μηχανές, εκτός από τις ψηφιακές μηχανές σε θήκη.

Φωτογραφήστε κι εσείς με τα επαγγελματικά συστήματα Nikonos V στις 2 καταδύσεις του Underwater Photographer Specialty
Το Atlantis Diving εξασφάλισε και προσφέρει από το καλοκαίρι του 2009 στους υποψήφιους για την ειδικότητα της υποβρύχιας φωτογραφίας, πέντε πλήρη επαγγελματικά συστήματα Nikonos V, δηλαδή φωτογραφική μηχανή Nikonos V και υποβρύχιο φλας Nikonos SB 105. Έτσι μπορείτε τώρα να αποκτήσετε την ειδικότητα της υποβρύχιας φωτογραφίας από το Γιάννη Δετοράκη με 2 καταδύσεις στις οποίες θα χρησιμοποιησετε τα συστήματα της Nikonos V. Ταυτόχρονα θα παραλάβετε και τις δικές σας φωτογραφίες, ως υποβρύχια μοντέλα, από το πιο προηγμένο επαγγελματικό σύστημα υποβρύχιας φωτογράφησης στον κόσμο, το σύστημα Nikonos RS που χρησιμοποιείται στις καταδύσεις μας.

Πλήρες φωτογραφικό σύστημα Nikonos V
Καταδυτικός εξοπλισμός Cressi-sub
Δωρεάν Nitrox
Δύο καταδύσεις με 8μετρο φουσκωτό σκάφος σε μεσοπέλαγα σημεία του Σαρωνικού
Το νέο καταπληκτικό manual της PADI, το ελληνικό έγχρωμο βιβλίο της ψηφιακής
υποβρύχιας φωτογραφίας
Δύο θεωρητικά σεμινάρια της ειδικότητας
Φωτογράφηση της ομάδας με το σύστημα Nikonos RS του Γιάννη Δετοράκη
Το δίπλωμα και καρτελάκι Underwater Photographer PADI

ATLANTIS DIVING | Αγίου Κωνσταντίνου 27 & Σκοπέλου, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 16346, Αθήνα (Α' είσοδος Ηλιούπολης από Λ. Βουλιαγμένης | Στάση μετρό "Άγιος Δημήτριος")
Τηλ. - Fax: 210 9762777 | e-mail: info@atlantis-diving.gr  | website: www.atlantis-diving.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: