Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Ροφός με πατάτες φούρνου


Το ψάρι στην καθημερινότητα ενός ψαροκυνηγού έχει τον πρώτο λόγο. Φυσικά το πώς θα φάτε ένα καλό ψάρι είναι προσωπική υπόθεση του καθ΄ ενός.

Εμείς ψάχνουμε και βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις για να απολαύσετε τους καρπούς μίας βαθιάς βουτιάς και όχι μόνο….

Λοιπόν τι λέτε για ένα ροφό με πατάτες φούρνου ψήνεστε;

 



Υλικά

    * 1½ κιλό φιλέτα ροφού
    * 4 πατάτες σε λεπτές φέτες
    * 2 ντομάτες σε φέτες
    * 2 κρεμμύδια ξερά σε λεπτές φέτες
    * 1/2 ματσάκι μαϊντανός
    * 2 κλωνάρια σέλινο
    * 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    * 2 φλ. τσαγιού νερό
    * αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τις φέτες πατάτας σε ένα μακρόστενο ταψί, να το καλύψουν. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες κρεμμύδια.
2. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα ψαριού και καλύπτουμε το φαγητό με φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μαϊντανό και το σέλινο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κα το νερό.
3. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις, για 30΄. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄ επιπλέον, μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα.


μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: