Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Ψάρι στη λαδόκολλα


Κλασσική ελληνική παραδοσιακή συνταγή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα μεγάλο παχύ ψάρι, σφυρίδα ροφός στήρα, εσείς επιλέγετε και από εκεί και πέρα αρχίζετε να δημιουργείτε. Ένα καλό άσπρο κρασί θα συμπληρώσει την παρέα που αν μην τι άλλο θα σας ευχηθεί στην υγεία σας και πάντα τέτοια….

Υλικά

    * 4 φιλέτα ψαριού (της αρεσκείας σας)
    * 1 ρίζα φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
    * 1 κ.σ. κάππαρη
    * 8 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες ή στη μέση
    * 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    * 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    * αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    * 4 μεγάλες λαδόκολλες



Εκτέλεση

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας ακουμπάμε από 1 φιλέτο ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα. Ισομοιράζουμε τις λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και την κάππαρη. Περιχύνουμε κάθε φιλέτο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε σε πακέτο τη λαδόκολλα. Η ένωση κατά μήκος να είναι από πάνω. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα που περισσεύει στα πλαϊνά κάτω από το πακέτο. Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20΄. Αφήνουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα μέχρι να σερβίρουμε για να διατηρηθούν ζεστά.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: