Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Σας  γοητεύει η θάλασσα και σας προκαλεί να την ταξιδεύετε κυβερνώντας ένα ταχύπλοο σκάφος? Έχετε ήδη, η σκοπεύετε να αποκτήσετε το δικό σας σκάφος και την άδεια χειριστή για  να την απολαύσετε ελεύθερα. Έχετε όμως τις πραγματικά απαραίτητες προϋποθέσεις για να το κυβερνήσετε σωστά?
Κι ακόμη περισσότερο, γνωρίζετε άραγε τι αλήθεια χρειάζεται να ξέρετε, γιατί πρέπει να το ξέρετε και τελικά τι σημαίνει κυβερνώ σωστά, με ασφάλεια, σιγουριά και άνεση ένα ταχύπλοο σκάφος?

Στο ΝΑΥΤΙΛΟ θέλουν να σας δώσουν, εκτός από την άδεια χειριστή, όλες τις απαντήσεις ώστε να γίνετε ένας σωστός κυβερνήτης.
Για να ανταποκριθεί γενναιόδωρα η θάλασσα στην αγάπη σας γι’ αυτήν.

Τι πρέπει να ξέρετε σαν κυβερνήτης ταχυπλόου και γιατί?

Το πρώτο που πρέπει να ξέρει κανείς, που είναι και το μοναδικό ζητούμενο για όσους θέλουν απλά να αποκτήσουν την άδεια δεν είναι άλλο από το να πλέει στη θάλασσα με το σκάφος του, αυτό που πολύ απλουστευτικά λέμε Ναυσιπλοΐα. Που σημαίνει τι?

   1. Έχετε τις βασικές γνώσεις λειτουργίας και χειρισμού του σκάφους μου.
   2. Γνωρίζετε καλά τους κυκλοφοριακούς κανόνες κίνησης του στη θάλασσα και τα σωστικά μέσα.

Το δεύτερο που είναι και το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο περιεκτικό αφορά στην γνώση της Ναυτικής τέχνης, αυτό που οι θαλασσινοί ονομάζουν Ναυτοσύνη. Έννοια που περικλείει τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις τεχνικές, την εξοικείωση και τις παραδόσεις των ανθρώπων της θάλασσας.
    Αφού  προσκομίσετε τα δικαιολογητικά (τα αντίγραφα να είναι επικυρωμένα και η υπεύθυνη δήλωση να έχει γνήσιο υπογραφής) που είναι απαραίτητα, μεριμνούν για την κατάθεση τους και σας ενημερώνουν για την ημερομηνία εξετάσεων και τα θεωρητικά μαθήματα μέσω μηνύματος στο κινητό σας τηλέφωνο. Κατόπιν  τηλεφωνικής συνεννοήσεως, ξεκινούν τα πρακτικά σας μαθήματα στη θάλασσα.
    Το κάθε πρακτικό μάθημα είναι διάρκειας 30 ή 45 λεπτών στη θάλασσα ανάλογα την επιλογή του κύκλου σπουδών. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται στη σχολή Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ 20:00-22:30 ανάλογα με την ημερομηνία εξετάσεων που έχουν κατοχυρώσει από το Λιμεναρχείο.
Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών κύκλων σπουδών για τις εξετάσεις :

1ος Κύκλος σπουδών                               
περιλαμβάνει 1 πρακτικό μάθημα διάρκειας 30' με κόστος € 40 Σύνολο μαζί με τα παράβολα : €199
2ος Κύκλος σπουδών                                 
περιλαμβάνει 2 πρακτικά μαθήματα διάρκειας 45' με κόστος €65 έκαστος και επιπλέον 1 θεωρητικό μάθημα διάρκειας 2 ωρών και 30' με κόστος €50. Σύνολο μαζί με τα παράβολα : € 339
3ος Κύκλος σπουδών (για πιο εμπεριστατωμένες γνώσεις)   
περιλαμβάνει 4 πρακτικά μαθήματα με διάρκεια 45' και κόστος €65 έκαστος και επιπλέον 3 θεωρητικά* μαθήματα με κόστος €50. Σύνολο μαζί με τα παράβολα € 569

( * ) τα 3 θεωρητικά μαθήματα είναι :

1ον. Ναυτιλία, Ακτοπλοΐα, 
2ον. Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων,
3ον. Σωστικά, επικοινωνίες και προετοιμασία εξετάσεων.

  Προσοχή: δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Η σχολή προτείνει τους παραπάνω κύκλους για μια βασική εκπαίδευση ώστε να ταξιδέψετε με ασφάλεια. Περαιτέρω μπορείτε να εκπαιδευτείτε σε σκάφη της σχολής ή στο δικό σας σκάφος στις παρακάτω ενότητες : αγκυροβολία-κόμποι, ταξίδεμα με καιρό, εκπαιδευτικούς πλόες, μανούβρες με δύο μηχανές ,πρακτική ναυτιλίας,συντήρηση μηχανών.    
Τα παράβολα κατάθεσης δικαιολογητικών για τις εξετάσεις, το παράβολο έκδοσης διπλώματος και η παράσταση του εκπαιδευτή την ημέρα των εξετάσεων κοστίζουν 159,00€.
Κάθε πρακτικό μάθημα εξοφλείται με το πέρας του.
Τα θεωρητικά μαθήματα προεξοφλούνται τοις μετρητοίς στο πρώτο θεωρητικό μάθημα
Η παράσταση €75,00 και το παράβολο €44,02 έκδοσης άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους εξοφλούνται  το αργότερο την ημέρα των εξετάσεων και συμπεριλαμβάνονται στα €159,00 που αναφέρονται πιο πάνω.

 Επικοινωνήσετε  μαζί για  οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ 4η ΜΑΡΙΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00 ΕΩΣ 18:00 ή ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ  ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ 26 ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ.

Ø     Μπορείτε να τους βρείτε και στο LINK : http://www.facebook.com/?ref=logo#!/group.php?gid=59704973767
Ø     Μπορείτε επίσης να επισκέπτεστε το SITE τους στο :     www.nautiloshellas.com


Οι χάρτες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να βρείτε την σχολή και το εκπαιδευτικό σκάφος  πιο εύκολα. 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ  ΟΔΟΣ ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ 26 ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ.

Ακολουθήστε την κόκκινη γραμμή αν έρχεστε από Πειραιά και Αθήνα από την λεωφόρο Αμφιθέας
Ακολουθήστε την μπλε γραμμή αν έρχεστε από Γλυφάδα.


ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΜΑΡΙΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 

Για να τους βρείτε στην 4η μαρίνα Γλυφάδας ακολουθήστε την κόκκινη γραμμη όσοι έρχεστε από Πειραιά και την μπλέ γραμμή όσοι έρχεστε από Βούλα.


ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ  ΣΚΑΦΟΣ.

Ακολουθήστε την κόκκινη γραμμή όσοι έρχεστε από Αθήνα και την λεωφόρο Αμφιθέας
Ακολουθήστε την μπλε γραμμή όσοι έρχεστε από Γλυφάδα ή από Πειραιά (στροφή στα φανάρια του πρατηρίου υγρών καυσίμων της SHELL) αριστερά ή δεξιά αντίστοιχα.
 Υπεύθυνος Στέφανος Παναγιωτόπουλος
ΝΑΥΤΙΛΟΣ
Σχολή Ναυσιπλοϊας & Ναυτικής Τέχνης
Λυσικράτους 26, 17455 Άλιμος
Τηλ.: 210 9881613 Fax : 210 9881280
info@nautiloshellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: