Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

GoPro…μικροί σκηνοθέτες εν δράση

Αν αναρωτιόσασταν πως φτιάχνονται ορισμένα απίστευτα video που υπάρχουν στο YouTube και σας κάνουν να αναρωτιέστε που τοποθέτησε την κάμερα ο... πρωταγωνιστής, εδώ είμαστε να σας δώσουμε την απάντηση και σε αυτό...GoPro HD Camera και όπου HD βλέπε High Definition.

Πρόκειται για κάμερα υψηλής ευκρίνειας όπως φαίνεται από την ονομασία της που είναι πολύ μικρή σε εξωτερικές διαστάσεις και πολύ ελαφριά (μόλις 167gr μαζί με τη θήκη. Παράλληλα συνοδεύεται από μια ευρεία γκάμα συνοδευτικών ώστε να προσαρμόζεται πάνω σε πέδιλα του σκι, ιστιοσανίδες, κράνη μοτοσικλετιστών, αυτοκίνητα και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε.

Λόγω της θήκης της η GoPro HD Camera είναι ανθεκτική, αδιάβροχη και πλέον και υποβρύχια μέχρι 55 μέτρα, έτσι δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα όπου και αν τοποθετηθεί ενώ παρέχει και εξαιρετικές δυνατότητες, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να σπαταλήσει χρόνο για εκμάθηση και διάβασμα. Το μόνο που χρειάζεται να επιλέξει κανείς είναι το μέγεθος του video με την Go Pro HD να προσφέρει πολλές επιλογές με κορυφαία σε ανάλυση την 1920x1080 με 30fps.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός η GoPro HD Camera μπορεί να τραβήξει και φωτογραφίες ανάλυσης 5 MP χάρη σε ρύθμιση που επιτρέπει την αυτόματη φωτογράφηση ανά 2, 5 ή 10 δευτερόλεπτα. Ο φακός της είναι Wide Angle Lens και είναι σούπερ ευρυγώνιος φτάνοντας μέχρι και τις 170 μοίρες. Η μπαταρία της GoPro HD Camera είναι ιόντων-λιθίου, διαρκεί δύο ώρες και επαναφορτίζεται εύκολα με σύνδεση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τέλος video και φωτογραφίες αποθηκεύονται σε κάρτα SD μέχρι και 32 GB χωρητικότητα που δίνει τη δυνατότητα για 4-8 ώρες video και χιλιάδες φωτογραφίες. Μάλιστα από το 2010 θα προσφέρονται ασύρματο χειριστήριο, υποδοχή για δεύτερη μπαταρία και lcd οθόνη για προεπισκόπηση.

 
Αντιπρόσωπος της GoPro HD Camera στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Drakos Engineering.   Τροφωνίου 16 Αθήνα 104 40 E-Mail: info@drakos.com.gr   Τηλέφωνο:       210 8251640    Fax: 210 8813733

Δεν υπάρχουν σχόλια: