Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Planet Blue …..Βάλτε τις μάσκες σαςΕπειδή το νησί μας πέφτει λίγο μακριά και οι καλοκαιρινές διακοπές αργούν ακόμα, είπαμε να εξερευνήσουμε το βυθό της Αττικής, με τη βοήθεια του κέντρου καταδύσεων Planet Blue.

Βρίσκεται μέσα στη φύση, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον  δίπλα στη θάλασσα, στο 1ο χιλιόμετρο Λαυρίου-Σουνίου. Ο Κώστας Θωκταρίδης ίδρυσε το «απόλυτο» καταδυτικό κέντρο, όπου θα εξερευνήσετε πρωτόγνωρα υδάτινα μονοπάτια και θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές με την ασφάλεια και την ποιότητα που εγγυάται η πολυετής εμπειρία τους στο χώρο των υποβρύχιων δραστηριοτήτων και ερευνών.Το κέντρο Planet Blue, είναι παροχέας καταδυτικών υπηρεσιών αναγνωρισμένος από το ΥΕΝ,  με αντικείμενο την Εκπαίδευση Αυτοδυτών όλων των βαθμίδων, την Οργανωμένη – Καθοδηγούμενη Κατάδυση και την Εκμίσθωση Καταδυτικού Εξοπλισμού.
Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο από τον Γαλλικό Νηογνώμονα Bureau Veritas, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 14467.


Παρέχονται όλες οι υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της Aυτόνομης Kατάδυσης Aναψυχής και του Technical Diving,  σε συνεργασία με τους οργανισμούς καταδύσεων SSI, PADI, NAUI. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε τμήματα που αποτελούνται από ένα έως και έξι άτομα ανά εκπαιδευτή, στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα. Το πεδίο καταδύσεων του καταδυτικού κέντρου περιλαμβάνει τους ύφαλους  και τα ναυάγια της Μακρονήσου, του Σουνίου και των γύρω νησιών. Για τους  εκπαιδευμένους αυτοδύτες οργανώνονται καθημερινά εξορμήσεις και σε πιο μακρινούς καταδυτικούς προορισμούς, με γνώμονα το ανεξάντλητο προσωπικό αρχείο του Κώστα Θωκταρίδη. Ο ύφαλος Τρυπητή είναι ένα από τα καλύτερα σημεία, καθώς μπορεί κανείς να συνδυάσει οποιοδήποτε είδος κατάδυσης επιθυμεί. Το Φ/Γ πλοίο «Απολλωνία ΙΙ» προσάραξε στον ύφαλο το 1980. Σήμερα προσφέρει  μία ευχάριστη κατάδυση σε  αυτοδύτες κάθε επιπέδου, αφού τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια του πλοίου που διασώζονται βρίσκονται σε πολύ προσιτό βάθος (18m – 24m). Το Φ/Γ πλοίο «Portugal» προσέκρουσε στη νοτιοδυτική πλευρά του υφάλου. Σήμερα τα απομεινάρια του «Portugal» βρίσκονται σε βάθος από 26 έως και 40 μέτρα προσφέροντας ένα ακόμα εξαιρετικό σημείο κατάδυσης στον ύφαλο.

Πολύ κοντά επίσης βρίσκεται ένα σύμπλεγμα από μονόπετρα. Πρόκειται για μια κατάδυση για έμπειρους αυτοδύτες, αφού το βάθος πλησιάζει τα 40 μ. Και βέβαια η κατάδυση στο Ακρωτήρι Σουνίου μπορεί να μην γίνεται ακριβώς στον κάβο Σούνιο, αλλά είναι μια μαγευτική εμπειρία. Σπηλιές, μικρά φαράγγια, υπέροχα χρώματα σε συνδυασμό με το μικρό βάθος και τη σχεδόν πάντα ήρεμη θάλασσα κάνουν το σημείο αυτό ένα από τα αγαπημένα μας.

Ο απαραίτητος καταδυτικός εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αλλά και για κάθε καταδυτική εξόρμηση που γίνεται μέσω του καταδυτικού κέντρου Planet Blue.INFO:
Τηλέφωνο: 22920 26446  Fax: 22920 27710
Kινητό: 697 2992 444
http://www.planetblue.gr
email: info@planetblue.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: