Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

2ος Αγώνας Υποβρύχιας Αλιείας από τον Σ.Φ.Υ.Δ.Β. Ιάσων


Στις 28 του Νοέμβρη, έλαβε χώρα ο δεύτερος Αγώνας Υποβρύχιας Αλιείας από το Σύλλογο Φίλων Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων Βόλου «Ιάσων», στην Περιοχή Μουρτιά, στο ΝΑ Πήλιο. Ο αγώνας διήρκεσε πέντε ώρες και οι αθλητές ψάρεψαν ανά ζεύγη. Για μια ακόμη φορά οι κανονισμοί ήταν ιδιαίτερα αυστηροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν αυστηρότεροι ακόμα και από αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία, αφού απαγορευόταν η αλιεία ειδών όπως τονοειδή, σμέρνες, μουγγριά, πεσκανδρίτσες, δράκαινες, γουρουνόψαρα, σελάχια και λαπίνες.

Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά υπήρξε η απαγόρευση του φακού, πράγμα που δεν εφαρμοζόταν μέχρι τώρα σε αγώνες, ενώ μόλις φέτος εφαρμόστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας.

Ο αλυτάρχης με τον βοηθό αλυτάρχη, οι δύο κριτές, ο αυτοδύτης ασφαλείας με φιάλη καθαρού οξυγόνου έτοιμη προς χρήση, η γιατρός και η παρουσία λιμενικού οργάνου διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός, που αν και τέλη Νοέμβρη μόνο χειμώνα δε θύμιζε!

Μετά το τέλος του αγώνα, η οργανωτική επιτροπή μαζί με τις ομάδες και φίλους του αθλήματος, παραβρέθηκαν στο εστιατόριο «Το Παλιό Πανδοχείο» στα Παλιά Βόλου, όπου έγινε το ζύγισμα και η απονομή των επάθλων στους νικητές μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα. Ακολούθησε δείπνο και λαχειοφόρος αγορά.

Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα ο Σ.Φ.Υ.Δ.Β. «Ιάσων» ευχαριστεί θερμά τον κ. Ντόβα Ευάγγελο, για τις υπηρεσίες του ως αλυτάρχη, τους κριτές κ. Παρδάλη Αναστάσιο και κ. Κωνσταντά Δημήτρη, τον κ. Ηλιόπουλο Γεώργιο, «Σχολή Ταχυπλόων Σκαφών», για την παράσχεση του σκάφους SEA SOS.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τον κ. Κουτρούμπα Γεώργιο, «Ιατρικά είδη και υλικά», για τη διάθεση της φιάλης οξυγόνου και το Σύλλογο «Γλάυκος» για τη διάθεση υλικών του αγώνα.

Τέλος, ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους χορηγούς «Picasso», «Kingfisher», «Χρώμα Πάνος» και «Μαρία Αν. Παρδάλη-Εμπόριο Υλικών Ξηράς Δόμησης» και τους δωροθέτες «Picasso», «R. Calich», «Must Dive», «Pesca Sub», «inblue», «KM dive», «PATHOS», «Mantaray», «XXone», «Benthos», «MEANDROS», «Bleutec», «Kingfisher», «bucanero» και «KARTELIAS SPIROS», που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η διοργάνωσή του.

Τα αλιεύματα του αγώνα δόθηκαν στο Ίδρυμα Προστασίας Σπαστικών "Άσπρες Πεταλούδες", από το Δ.Σ. του Ιάσων, ως προσφορά στα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες.


Ομάδα
Βαθμολογία
Θέση
"Μαράκι" - Μ. Γιάνκος, Π. Βαφειάδης
17.236
"Σ.Φ.Υ.Δ.Β. Ιάσων" - Η. Παρδάλης, Κ. Καλαμποκάς
3.961
"Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. 3" - Δ. Καλλιοντζής, Μ. Ακριτίδης
3.011
"Λαύριο" - Ν. Μώρογλου, Χ. Συρίγος
2.815
"Predators" - Π. Κουτσογιώργος, Ι. Γεωργαντζής
981
"ΠΑΣΥΦΘΕΑ 1" - Α. Γουλής, Χ. Σιμάτης
0
-
"ΠΑΣΥΦΘΕΑ 2" - Κοσκινάς, Παγκράτης
0
-
"Γλαύκος 1" - Μ. Πλαστουργός, Χ. Αντωνάκης
0
-
"Γλαύκος 2" - Σ. Τοκατλιάν, Δ. Μπουροτσίδης
0
-
"BOMBERS" - Φ. Βογιατζής, Κ. Γκουγκαράς
0
-
"Καμάκια" - Ε. Φωτίου, Γ. Κοτσαμπασίδης
0
-
"Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. 1" - Μητρίτσικας, Τσίγγος
0
-
"Σ.Φ.Υ.Κ.Θ. 2" - Μυτάκος, Τσιτσιλιάγγος
0


Δεν υπάρχουν σχόλια: