Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Φυσιολογία και Ιατρική της Κατάδυσης με Άπνοια


Η γνώση πάνω στην ελεύθερη κατάδυση αλλά και το ψαροτούφεκο είναι ένα θέμα ανεξάντλητο. Μέσα από το divemag θα εξακολουθήσουμε να παρουσιάζουμε βιβλία που έχουν σχέση με αυτόν τον τρόπο ζωής μας.

Σειρά έχει το βιβλίο του δάσκαλου Γιάννη Δετοράκη Φυσιολογία και Ιατρική της Κατάδυσης με Άπνοια που σκοπό έχει να λύσει αρκετές σοβαρές απορίες πάνω σε θέματα άπνοιας και όχι μόνο…..

Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν οδηγό στα προβλήματα φυσιολογίας της άπνοιας, να γίνει βιβλίο αναφοράς, χρήσιμο σε κάθε ελεύθερο δύτη που επιζητά ένα αναγνωρισμένο και έγκυρο επιστημονικά εγχειρίδιο, φυσιολογίας και ιατρικής της άπνοιας. Η «Φυσιολογία και η Ιατρική της Κατάδυσης με Άπνοια» είναι το βιβλίο που αποκαλύπτει στον Έλληνα ελεύθερο δύτη την πιο σύγχρονη και εξειδικευμένη απάντηση στις απορίες του και του περιγράφει τις πιο έγκυρες μεθόδους κατάδυσης με άπνοια, ώστε να ψυχαγωγηθεί με ασφάλεια, να προστατεύσει την υγεία του και εφόσον επιθυμεί, να επιδιώξει με ασφαλή τρόπο καλύτερες επιδόσεις στο χόμπυ του.

Το πρώτο ελληνικό βιβλίο για την φυσιολογία της άπνοιας, ίσως και μοναδικό παγκοσμίως, όπως τονίζει ο συγγραφέας, είναι πραγματικότητα! Πρόκειται για μία έκδοση που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία της άπνοιας και να προσφέρει απαντήσεις από τα πιο απλά έως και τα πιο δύσκολα ερωτήματα που αναζητούσαμε μέχρι σήμερα από τους ειδικούς. Στόχος της έκδοσης τονίζεται ότι είναι η φυσιολογία και ιατρική της κατάδυσης με άπνοια να αποτελέσει το βιβλίο-οδηγό των νέων στο σπορ και το βιβλίο αναφοράς των έμπειρων στην ελεύθερη κατάδυση. Το βιβλίο έχει φιλικό φαρδύ σχήμα και όγκο 130 σελίδων. Στα 11 κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται όλα τα θέματα της φυσιολογίας της ελεύθερης κατάδυσης. Το κείμενο πλαισιώνεται με δεκάδες εντυπωσιακά σκίτσα και πολλές υποβρύχιες φωτογραφίες που ερμηνεύουν και παρουσιάζουν τα ζητήματα της φυσιολογίας.

Ο Γιάννης Δετοράκης , βιολόγος, εκπαιδευτής αυτοδυτών και ένας από τους πιο γνωστούς ελεύθερους δύτες κάνει μία εντυπωσιακή επάνοδο με αυτό το βιβλίο, μετά τον "Κατακτητή του απέραντου γαλάζιου", (την ιστορία του Στάθη Χατζή και των σφουγγαράδων με άπνοια), ένα βιβλίο που ενθουσίασε και συγκίνησε κάθε Έλληνα ελεύθερο δύτη. Όπως και στο πρώτο του βιβλίο έχει επιλέξει ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στη διεθνή βιβλιογραφία! 

Το βιβλίο ξεχωρίζει για την συνολική ποιότητα της έκδοσης, την ποιότητα των σκίτσων, την χρηστική εφαρμογή των φωτογραφιών και τα προσεγμένα κείμενα. Ο σαφής διαχωρισμός των περιεχομένων σε πολλά κεφάλαια βοηθάει τον αναγνώστη να εντοπίσει εύκολα το θέμα που θα αναζητήσει μέσα στο βιβλίο!

Πληροφορίες ΕκδόσειςΑΚΜΩΝ
Νάξου 21, Τ.Κ. 16122, Καισαριανή. Τηλ
. 210-7250981

Δεν υπάρχουν σχόλια: