Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Όταν σε θέλει η τύχη….


Ξημέρωμα Παρασκευής και εγώ ετοιμάζω το σκαφάκι για την προκαθορισμένη αλιευτική εξορμήση. Είναι όλα στην εντέλεια όπου και ξεκινώ για την κοντινότερη γλίστρα, της περιοχής.

Μετά από ρίπου 25 λεπτά διαδρομής φτάνω στο σημείο της πρώτης επιλογής, μια τρυπά στα 20, κρατάει κάποιες φορές από καμία στήρα εδώ και βουτώ.

Το ψάρι μέσα μια στήρα κοντά στα 2,5 κιλά δεν της κάνω βολή γιατί,
το θαλάμι είναι έτσι δουλεμένο που δεν γίνεται τίποτα, ψάχνω στην ευρύτερη περιοχή για αλλά ψαριά, μάταια όμως δεν κινείται τίποτα και φεύγω για αλλού. Στην διαδρομή αποφάσισα να επισκεφτώ παλιά καλά θαλάμια όπου μου είχανε χαρίσει πολλές στιγμές χαράς και ικανοποιήσεις στο παρελθόν.

Ρίχνω την άγκυρα και κοντεύω στο θαλάμι τα νερά λίγο θολά, στην περιοχή παίζουν αρκετά μικρόψαρα, αλλά από έξω τίποτε, δεν πτοούμε όμως και κατά την βουτιά μου προς την τρυπά μου έρχονται εικόνες ,εικόνες όμορφες με αξιόλογα θηράματα, αγγίζω τον βυθό και πλησιάζω, λες?
Σκέφτομαι και ανάβω τον φακό

Εξερευνώντας το θαλάμι βλέπω κάτι ,κοιτάζω καλά και ναι είναι ένας ροφός,
κρύβει το σώμα του και με κοιτά πλάγια τώρα στρίβει και με κοιτά κατάματα,
όταν τον χτυπώ καίρια και με ακολουθεί στην επιφάνεια είναι ένας 5αρης.

Τα συναισθήματα αρχίσανε να με πλημμυρίζουν ήτανε υπέροχα, μπαίνει στο ψυγείο και ξεκινώ το ταξίδι του γυρισμού, στην διαδρομή περνούσα κοντά από μια ξέρα, όταν σκέψεις με περιτριγυρίζανε για το μέρος και αποφάσισα να κάνω μια στάση.


Πάω κατευθείαν για μια μεγάλη πλάκα στα 12 μέτρα, έχω σηκώσει ψαριά και από εδώ, σκέφτηκα, βουτώ και ξεκινώ το ψαχτήρι όταν είδα μια μεγάλη ουρά ενός σικυού του ρίχνω και παίρνει και αυτός την θέση του στην ψαροβελόνα, ψάχνοντας παίρνω ακόμη 3 σικυούς, αλλά μου έκανε εντύπωση το πως δεν βρήκα την αιτία που δεν φύγανε από εκεί μετά την πρώτη βολή.

Συνεχίζω το ψάξιμο και κάπου εκεί κοντά βλέπω ότι από κάποια κίνηση ψαριού έχει σηκωθεί λίγο άμμος αλλά χωρίς να δω κάτι.

Η επίμονη μου στο σημείο ήταν επαρκής και ανακαλύπτω μια μεγάλη στήρα τρυπωμένη επιπόλαια, της ρίχνω σε καλό σημείο και λίγη ώρα μετά με ακολούθησε και αυτή στην επιφάνεια.

Ικανοποιημένος και ευχαριστημένος πλέον για την ψαριά της ημέρας πήρα τον δρόμο του γυρισμού απολαμβάνοντας ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα

Vaggelis Koutsoflinis

Δεν υπάρχουν σχόλια: