Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Nikon DSLR D90…. Χαμογελάστε κάνοντας κλικΗ Nikon D90 είναι η πρώτη μηχανή D-SLR μέσης κατηγορίας στον κόσμο με λειτουργία video, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για λάτρεις της φωτογραφίας κάθε επιπέδου. Παρέχει πραγματικά κινηματογραφικά αποτελέσματα, εκπληκτική ποιότητα εικόνας και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης που αναπτύχθηκαν για την κορυφαία μηχανή με φορμά DX, Nikon D300.


Η D90 συνδυάζει την τεχνολογία των κορυφαίων ψηφιακών μηχανών SLR της Nikon με μια σειρά προηγμένων λειτουργιών, ώστε να επιτυγχάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Με ανάλυση 12,3 Μegapixel, το νέο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά DX και το κατοχυρωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED, η D90 παρέχει εγγυημένη ποιότητα. Οι προηγμένες λειτουργίες, όπως η "ζωντανή προβολή" (Live View), το σύστημα αναγνώριση σκηνής, το ενεργό D-Lighting, και το εύρος ευαισθησίας στο φως ISO 200-3200, παρέχουν δημιουργικά αποτελέσματα σε όλες σχεδόν τις ρυθμίσεις.
Παράλληλα, για να διασφαλιστεί η εύκολη χρήση όλων αυτών των λειτουργιών, η μηχανή διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό και διαισθητικό χειρισμό. Χάρη στα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης της μηχανής, θα προσελκύσει όλους τους γεμάτους πάθος φωτογράφους που αναζητούν το επόμενο βήμα στη φωτογραφία.


Εκπληκτική ποιότητα εικόνας
Η D90 παρέχει εικόνες με εξαιρετική λεπτομέρεια και εκτεταμένες δυνατότητες μεγέθυνσης χάρη στο βελτιωμένο αισθητήρα εικόνας CMOS με φορμά DX στα 12,3 ενεργά megapixel. Το εύρος ευαισθησίας ISO 200-3200 (ισοδύναμο ISO 6400 στη ρύθμιση Hi1 και ισοδύναμο ISO 100 στη ρύθμιση Lo1) παρέχει φωτογραφίες με χαμηλό θόρυβο, πλούσιες λεπτομέρειες και διαβάθμιση τόνων που υπερβαίνει κάθε προσδοκία. Η τεχνολογία EXPEED της D90 έχει βελτιστοποιηθεί, ώστε να παρέχει την υψηλής ποιότητας και ταχύτητας επεξεργασία εικόνας για την οποία φημίζονται οι επαγγελματικές μηχανές D-SLR της Nikon. Επίσης, ενισχύει την απόδοση άλλων ισχυρών λειτουργιών, όπως είναι το live view και το νέο σύστημα ανίχνευσης προσώπου.


             Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της απώλειας λεπτομερειών σε συνθήκες φωτισμού υψηλής αντίθεσης, το ενεργό D-Lighting προσαρμόζει την αντίθεση στις φωτεινές και σκοτεινές περιοχές των φωτογραφιών με τοπικό έλεγχο των τόνων κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας. Για ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα, το σύστημα στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης και του στυλ των φωτογραφιών σας, χρησιμοποιώντας μία από τις έξι διαθέσιμες ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων λειτουργιών «πορτραίτο» και «τοπίο».

Ένα χέρι βοηθείας
Το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της D90, το οποίο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στις κορυφαίες μηχανές D3 και D300 της Nikon, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα RGB 420 pixel που αναλύει τις πληροφορίες σκηνής και χρώματος για το θέμα που πρόκειται να φωτογραφίσετε. Με βάση αυτές τις μετρήσεις, η μηχανή βελτιστοποιεί την εστίαση, την έκθεση και την ισορροπία λευκού λίγο πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου. Επίσης, η D90 μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των ατόμων στο κάδρο και αποτυπώνει έως πέντε πρόσωπα με ασυναγώνιστη ευκρίνεια, ακρίβεια και πιο φυσικούς τόνους δέρματος στις φωτογραφίες σας από ποτέ. Για τη λειτουργία αυτόματης εστίασης 11 σημείων, η μηχανή χρησιμοποιεί τις πληροφορίες χρώματος του θέματος, ώστε να διατηρηθεί η ευκρινής εστίαση κατά τη μετακίνηση του θέματος στο κάδρο.Ζωντάνια
Η μηχανή D90 είναι η πρώτη μηχανή D-SLR μέσης κατηγορίας στον κόσμο με λειτουργία video που παρέχει τη δυνατότητα λήψης δημιουργικών video σε φορμά .avi με εκπληκτικά επίπεδα ποιότητας. Σε σύγκριση με μια κοινή συσκευή camcorder, ο πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας εικόνας της D90 παρέχει υψηλότερη ποιότητα εικόνας, μικρό βάθος πεδίου και εξαιρετική απόδοση ISO κατά την εγγραφή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ευρύ φάσμα φακών Nikkor προσφέρει μεγάλη ποικιλία, από φακούς fisheye έως ευρυγώνιους και υπερ-τηλεφακούς, για πιο δημιουργικά video με μεγαλύτερο συναισθηματικό αντίκτυπο. Επίσης, είναι δυνατή η αναπαραγωγή των video στη μηχανή με ήχο (μονοφωνικό), χάρη στο μοναδικό και πανίσχυρο σύστημα ηχείου/μικροφώνου της μηχανής.Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία φωτογράφησης
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια εξαντλημένη μπαταρία τη στιγμή που είστε έτοιμοι να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για το λόγο αυτό, η Nikon βελτίωσε την απόδοση της μηχανής, ώστε να είναι δυνατή η λήψη περίπου 850 φωτογραφιών με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας της. O μηχανισμός κλείστρου έχει σχεδιαστεί ειδικά για μεγάλης διάρκειας λειτουργία με υψηλή ακρίβεια και έχει υποβληθεί σε λεπτομερείς δοκιμές 100.000 κύκλων απελευθέρωσης κλείστρου. Για συνεχή ετοιμότητα φωτογράφησης, η μηχανή διαθέτει χρόνο ενεργοποίησης 0,15 δευτερολέπτων και ταχύτητα λήψης 4,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο...για να μη χάσετε ποτέ καμία ευκαιρία φωτογράφησης.
Τέλος, χάρη στη συμβατότητα HDMI, η κοινή χρήση και η οργάνωση των φωτογραφιών σας πραγματοποιούνται πιο εύκολα από ποτέ.


Η μηχανή D90 έχει σχεδιαστεί για να ζήσετε το πάθος σας για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχουν σχόλια: