Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών EFR EMERGENCY FIRST RESPONSE


Κάποιος στη κουζίνα κόβει το δάχτυλο του…… Στο γυμναστήριο ένας κύριος λιποθυμάει…... Στον αυτοκινητόδρομο δύο οχήματα τρακάρουν……. Στην πισίνα ένα παιδί επιπλέει ακίνητο με το πρόσωπο μέσα στο νερό…….. Στο εστιατόριο στο διπλανό τραπέζι κάποιος στραβοκαταπίνει και δεν μπορεί να αναπνεύσει……... Συμβαίνουν κάθε μέρα.
Αν βρεθείς εκεί, μπορείς εσύ να τους προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες.


ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΤΩΡΑ

Την εκπαίδευση πρώτων βοηθειών μπορούν να την παρακολουθήσουν δύτες και μη.
Ελάχιστη συμμετοχή 4 άτομα.
Διάρκεια εκπαίδευσης 2 τετραωρα περίπου.
Κόστος εκπαίδευσης : 155 ευρώ
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει :Προβολή βίντεο, θεωρία, πρακτική εξάσκηση, τεστ.
Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιούνται από τον οργανισμό EFR.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ PADI RESCUE

…Έχεις πάει για κατάδυση με τον/την φίλο/η σου, ωραία μέρα, ηλιόλουστη, δεν φυσάει καθόλου και το νερό είναι ζεστό. Ιδανικές συνθήκες!!!
Για 50 λεπτά αιωρείσαι στα καταγάλανα νερά χαζεύοντας χιλιάδες μικρά ψάρια, αστακούς και χταποδάκια. Με την αναδυση στην επιφάνεια το ζευγάρι σου φωνάζει:«Το πόδι μου, το πόδι μου» Γυρίζεις και τον/την βλέπεις 3 μέτρα πιο ΄κει να προσπαθεί να πιάσει το πόδι του/της, λέγοντάς σου ότι νιώθει ένα κάψιμο. Γυρίζεις προς το μέρος του/της και σκέφτεσαι:«Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αλλά δεν έχει τον ρυθμιστή στο στόμα, το τζάκετ δεν είναι φουσκωμένο και κλωτσάει απεγνωσμένα με το ένα πόδι για να μείνει στην επιφάνεια.» Πλησιάζεις ψυχραιμα όπως είχες μάθει κατά την εκπαίδευση σου στο Rescue course και λες : «Άσε με να σε βοηθήσω, ηρέμησε, είσαι καλύτερα?» ενώ παράλληλα φουσκώνεις το BCD. Τον/την πιάνεις από τη φιάλη και κολυμπάς προς την ακτή.
Γρήγορα καταλαβαίνεις ότι υποφέρει από τσίμπημα μέδουσας και γρηγορα δίνεις τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες που τον/την ανακουφίζουν αμέσως. Η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του/της ειναι η μέγιστη ανταμοιβή σου.
Η εκπαίδευση του Rescue σε βοηθάει να αποφύγεις ή και να χειριστείς, με διάφορες τεχνικές, μία έκτακτη ανάγκη, μικρή ή μεγάλη, που μπορεί να συμβεί σε ένα δύτη.
Αυτά που θα μάθεις στην εκπαίδευση θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις ικανότητές σου, θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση και θα σε κάνουν χρήσιμο/η για το συν-δύτη σου. Φυσικά θα σε προετοιμάσουν για την επόμενη εκπαίδευσή Padi Divemaster.
Το αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι σοβαρό, η εκπαίδευση όμως είναι διασκεδαστική.
Την εκπαίδευση Rescue μπορούν να παρακολουθήσουν AOW ή 2* αυτοδύτες που έχουν εκπαιδευτεί και στις πρώτες βοήθειες.
Κόστος εκπαίδευσης: 360
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει : 6 πρακτικά μαθήματα στη θάλασσα (2 ημέρες), 5 θεωρητικά και τελικές εξετάσεις (2-3 ημέρες) .
Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι πιστοποιούνται από τον οργανισμό της Padi.

Κόστος πακέτου EFR + RESCUE 475 ευρώ

www.divingstore.gr, info@divingstore.gr, Τηλ. 22910 79686, 6932 080239,
37ο χλμ. Παραλ/κής Αθην-Σουνίου Αγ. Δημητρίου 71 Αγ. Μαρίνα, 19400.

Δεν υπάρχουν σχόλια: