Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Ellipse Black Balanced/MC9

Ένας νέος ρυθμιστής σχεδιασμένος από τον συνδυασμό του πρώτου σταδίου υπερ-ισορροπημένου διαφράγματος MC9 και του νέου δεύτερου σταδίου Ellipse Black Balanced από την Cressi sub.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης ισορροπημένο δεύτερο στάδιο, που επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίζει τόσο το φαινόμενο Venturi (θέση πριν την κατάδυση ή θέση κατά την κατάδυση ), όσο και την προσπάθεια αναπνοής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το νέο δεύτερο στάδιο Ellipse Black Balanced είναι το ίδιο με το Ellipse Balanced μόνο που δεν έχει την ρύθμιση της αντίστασης της εισπνοής. Έτσι έχουμε ένα οικονομικότερο ρυθμιστή με ισορροπημένο 2o στάδιο.
Το ισορροπημένο σύστημα για τον αέρα της βαλβίδας, επιτρέπει συνεχή λειτουργία σε οποιοδήποτε βάθος και με οποιαδήποτε πίεση αέρα στη φιάλη.Ένας μοχλός που δρα σαν ανακλαστήρας της ροής αέρα και είναι τοποθετημένος στο πάνω μέρος του σώματος του 2ου σταδίου, κάνει δυνατή τη ρύθμιση του φαινομένου Ventouri. Όταν τοποθετηθεί στη θέση (-) λειτουργεί σαν φάση πριν την κατάδυση, εμποδίζοντας τη διαρροή αέρα(free flow) από το ρυθμιστή στην επιφάνεια, πριν φορεθεί στο στόμα και όταν τοποθετηθεί στο (+) ο ρυθμιστής αναπτύσσει μέγιστη παροχή αέρα. Ένας νέας σχεδίασης εσωτερικός σωλήνας εγγυάται ένα υπολογίσιμο φαινόμενο Ventouri, που ενισχύει την απόδοση του ρυθμιστή και την ίδια στιγμή κάνει την παροχή του αέρα πιο ομαλή και πιο φυσική.
Tο πρώτο στάδιο με ισορροπημένο διάφραγμα MC9 eίναι ένα πολύ μοντέρνο πρώτο στάδιο με πολύ υψηλή απόδοση, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο στην συντήρηση και πολύ ανθεκτικό.Αποτελεί την εξέλιξη του πολύ πετυχημένου MC5.Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι όπως και στον MC5 ότι το πιστόνι της μεμβράνης βρίσκεται σε έναν ειδικό αυτολιπαινόμενο κύλινδρο από tecnopolymer και έτσι ελαχιστοποιούνται οι τριβές.Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ευθυγράμμιση του αξονά του με την έξοδο του αέρα από την φιάλη η οποία εγγυάται πολύ υψηλή απόδοση, γιατί έχουμε λιγότερες γωνίες και έτσι μειώνονται οι πτώσεις πίεσης στο ελάχιστο. Το πρώτο στάδιο MC9 είναι υπερ-ισορροπημένο και εγγυάται μία αύξηση στην ενδιάμεση πίεση όταν τα αποθέματα αέρα στην φιάλη αρχίσουν να μειώνονται. Έτσι ο ρυθμιστής παρέχει μέγιστη απόδοση στο τελευταίο μέρος της κατάδυσης που είναι εύλογα το πιο κρίσιμο
Παράγεται σε δυο τύπους: INT και DIN 300 bar.

Δεν υπάρχουν σχόλια: