Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ APNEA ACADEMY ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.

Το καλοκαιρινό σχολείο 2ης Βαθμίδας  της Σχολής Ελεύθερης Κατάδυσης του Ρομπερτο Καλιτς  ολοκληρώθηκε στις αρχές του Ιουλίου.

Η εκπαίδευση στα σχολεία  Ελεύθερης Κατάδυσης του Ρομπερτο εφαρμόζεται με το σύστημα  Apnea Academy. Ο Ρομπερτο Καλιτς είναι Eκπαιδευτής Εκπαιδευτών Eλεύθερης Kατάδυσης Apnea Academy , Eκπαιδευτή Eκπαιδευτών*** Eλεύθερης Kατάδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ- C.M.A.S.S. και διεθνής Κρητίς Αγόνων Ελεύθερης Κατάδυσης.
Τα σχολεία Apnea Academy Ελεύθερης Κατάδυσης που διοργανώνει ο Ρομπερτο Καλιτς απευθύνονται σε όσους ασχολούνται ι σκοπεύουν να ασχοληθούν με  το υποβρύχιο ψάρεμα και την Ελεύθερη Κατάδυση και θέλουν να μάθουν η να βελτιώσουν της  ικανότητες τους στις τεχνικές ψαρέματος.   
Το σχολείο  παρακολουθήσαν επιτυχώς οι Σαμπανης Ασημάκης, Ζαγραίος Βασίλης, Δελλατολας Αντώνης, Τσιτσινακης Χρήστος, Μαλλιαρός Άγγελος, Ανδριοπουλος Δημήτρης, Καραπανος Νίκος, Κοπανεζος Μανόλης και Διαγουπης Θοδωρής.
Το σχολείο ολοκληρώθηκε σε οχτώ ημέρες όπου οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα τα οποία γίνονται σε πισίνα και θάλασσα.
Η προετοιμασία  δε που γίνεται σε διάφορες τεχνικές στα ασφαλέστατα όρια του κολυμβητήριου, βοηθάει σε απίστευτο βαθμό στην ταχύτατη εκπαίδευση σε κάποιες τεχνικές που σε συνθήκες θαλάσσιου περιβάλλοντος θα ήταν αδύνατη. Έτσι όταν φτάσει  η ώρα της κατάδυσης οι δύτες είναι έτοιμοι να εμπεδώσουν με τον καταλληλότερο τρόπο την διδασκαλεία τον εκπαιδευτών τους.
Στο σχολείο, όπως συνήθως, ο Ρομπερτο Καλιτς,  δίδαξε: εισαγωγή στην τεχνική  των αναπνοών, τεχνική ελεύθερης κατάδυσης, εφαρμογή κανόνων ασφάλειας στης τεχνικές υποβρύχιου κυνηγίου, εξειδικευμένη διατροφή, εξοπλισμό, στατική και δυναμική άπνοια, εναλλακτικές τεχνικές εξίσωσης και εκγύμναση ευσταχιανων σαλπίγγων και φυσικά είχε όλη την επιμέλεια σε όλα τα πρακτικά μαθήματα θάλασσας και πισίνας όπως κολύμπι, στατική και δυναμική.  Ο Γιάννης Μοραΐτης δίδαξε φυσική, φυσιολογία και πρώτες βοήθειες. Ο Δημήτρης Κούμουλος τεχνική ελεύθερης κατάδυσης σε πρακτικό επίπεδο στην θάλασσα και ο Μάνος Βλατακης τεχνικές αναπνοών, αυτοσυγκέντρωσης και χαλάρωσης.  Έτσι οι μαθητές,  κατάφεραν την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης στην θάλασσα να καταδυθούν άνετα στα 20 μέτρα. Επίσης καταγράφηκαν οι πρώτες κατάδυσης τον μαθητών με υποβρύχια βίντεο κάμερα , έτσι ώστε να γίνουν στην συνεχεία, στην αίθουσα, οι απαραίτητες διορθώσεις.

Τα  φθινοπωρινά  τμήματα διαμορφώνονται ως εξής:
1η Βαθμίδα ……….21-25 Σεπτεμβρίου.
2η Βαθμίδα………..19-26 Οκτωβρίου.
3η Βαθμίδα………..16-26 Νοέμβριου.
2η Βαθμίδα ……….8-18 Δεκεμβρίου.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 210-8816041 και www.robertocalich.com
e-mail: roberto@robertocalich.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: