Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ APNEA ACADEMY ΟΚΤΟΒΡΙΟΥ 2011.

Το φθινοπωρινό σχολείο 2ης Βαθμίδας  της Σχολής Ελεύθερης Κατάδυσης του Ρομπερτο Καλιτς  ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα πριν την 28η Οκτώβριου.

Η εκπαίδευση στα σχολεία  Ελεύθερης Κατάδυσης του Ρομπερτο εφαρμόζεται με το σύστημα  Apnea Academy. Ο Ρομπερτο Καλιτς είναι Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ελεύθερης Κατάδυσης Apnea Academy , Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών*** Ελεύθερης Κατάδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ- C.M.A.S.S. και διεθνής Κρητίς Αγόνων Ελεύθερης Κατάδυσης.
Τα σχολεία Apnea Academy Ελεύθερης Κατάδυσης που διοργανώνει ο Ρομπερτο Καλιτς απευθύνονται σε όσους ασχολούνται ι σκοπεύουν να ασχοληθούν με  το υποβρύχιο ψάρεμα και την Ελεύθερη Κατάδυση και θέλουν να μάθουν η να βελτιώσουν της  ικανότητες τους στις τεχνικές ψαρέματος.  
Το σχολείο  παρακολουθήσαν επιτυχώς οι Γεωργιδες: Κεφαλάς, Πατριαρχεας, Μλανας και Κοσκερ, οι αδελφοί Παναγιώτης και Σωτήρης Χαρχαλας, ο Ιωάννης Τσακονης από Καβάλα, ο Δημήτρης Στεφανατος και ο Βασίλης Καγιας.
Το σχολείο ολοκληρώθηκε σε οχτώ ημέρες όπου οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα τα οποία γίνονται σε πισίνα και θάλασσα.
Η προετοιμασία  δε που γίνεται σε διάφορες τεχνικές στα ασφαλέστατα όρια του κολυμβητήριου, βοηθάει σε απίστευτο βαθμό στην ταχύτατη εκπαίδευση σε κάποιες τεχνικές που σε συνθήκες θαλάσσιου περιβάλλοντος θα ήταν αδύνατη. Έτσι όταν φτάσει  η ώρα της κατάδυσης οι δύτες είναι έτοιμοι να εμπεδώσουν με τον καταλληλότερο τρόπο την διδασκαλεία τον εκπαιδευτών τους.
Στο σχολείο, όπως συνήθως, ο Ρομπερτο Καλιτς,  δίδαξε: εισαγωγή στην τεχνική  των αναπνοών, τεχνική ελεύθερης κατάδυσης, εφαρμογή κανόνων ασφάλειας στης τεχνικές υποβρύχιου κυνηγίου, εξειδικευμένη διατροφή, εξοπλισμό, στατική και δυναμική άπνοια, εναλλακτικές τεχνικές εξίσωσης και εκγύμναση ευσταχιανων σαλπίγγων και φυσικά είχε όλη την επιμέλεια σε όλα τα πρακτικά μαθήματα θάλασσας και πισίνας όπως κολύμπι, στατική και δυναμική.  Ο Γιάννης Μοραΐτης δίδαξε φυσική, φυσιολογία και πρώτες βοήθειες. Ο Δημήτρης Κούμουλος τεχνική ελεύθερης κατάδυσης σε πρακτικό επίπεδο στην θάλασσα και ο Μάνος Βλατακης τεχνικές αναπνοών, αυτοσυγκέντρωσης και χαλάρωσης.  Έτσι οι μαθητές,  κατάφεραν την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης στην θάλασσα να καταδυθούν άνετα στα 20 μέτρα. Επίσης καταγράφηκαν οι πρώτες κατάδυσης τον μαθητών με υποβρύχια βίντεο κάμερα , έτσι ώστε να γίνουν στην συνεχεία, στην αίθουσα, οι απαραίτητες διορθώσεις.

Τα  χειμερινά  τμήματα διαμορφώνονται ως εξής:
2η Βαθμίδα ……….8-18 Δεκεμβρίου.
1η Βαθμίδα ………18-22 Ιανουαρίου.
1η Βαθμίδα ………15-19 Φεβρουαρίου.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 210-8816041 και www.robertocalich.com
e-mail: roberto@robertocalich.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: