Επικοινωνήστε μαζί μας

divemag2009@gmail.com

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης


Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το δεύτερο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Γλαύκος με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α)

Εισηγητής ήταν ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας -ΕΝΑΚ κ. Νίκο Γιοβανίδης ο οποίος μαζί του είχε και το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό που χρειαζόταν για το σεμινάριο καθώς και τα ομοιώματα πάνω στα οποία θα γινόταν η εξάσκηση.

Τα 25 άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο κρατούσαν σημειώσεις για τα 8 βασικά βήματα αντιμετώπισης ενός περιστατικού και κατόπιν όλοι τους πέρασαν και τα εφάρμοσαν στα δύο ομοιώματα που υπήρχαν.

Στο διάλειμμα που ακολούθησε έγινε η κλήρωση δύο σχολείων Επαγγελματία Ναυαγοσώστη πισίνας αναγνωρισμένων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Λιμενικό Σώμα Ελλάδος, ενώ ο κ. Γιοβανίδης προσέφερε στους συμμετέχοντες, αλλά και όλα τα ενεργά μέλη του Γλαύκου έκπτωση για την παρακολούθηση του σχολείου.

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου έγινε παρουσίαση με προτζέκτορα και power point για τον πνιγμό, την πνιγμονή, τις τεχνικές ανάνηψης και παροχής βοήθειας, τη χρήση φορητού απινιδωτή και πολλών άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις γνώσεις που έλαβαν και ζήτησαν την επανάληψή του σε συνδυασμό και με πρακτικό μέρος σε πισίνα.

Το Δ.Σ. του Γλαύκου δεσμεύεται για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σεμιναρίου τους προσεχείς μήνες και προσδοκά σε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, αφού το θέμα της ασφάλειας είναι το Α και το Ω εντός και εκτός νερού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: